CV's musiciCV’s musici

CV’s musici

Boudewijn Jansen

Jansen studeerde piano en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium, naast cello en zang. Hij staat en stond voor diverse koren in Nederland, o.a. Toonkunstkoor Amsterdam en het VU-Kamerkoor. Sinds 1994 is hij assistent-dirigent en vaste repetitor bij de Nationale Opera & Ballet. Verder leidde hij onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest, Combattimento Consort en het Nederlands Blazersensemble.

 

Anthony Scheffer

Anthony Scheffer (1991) omschrijft zichzelf als een muzikale omnivoor, maar dan wel met een grote voorkeur voor de oude muziek (renaissance, barok, classicisme). Al tijdens zijn studies Liberal Arts and Sciences, Musicologie en Muziekwetenschappen steekt hij in de loop der jaren zijn licht op bij dirigenten als Jos Leussink, Bas Ramselaar, Jos van Veldhoven en Ton Koopman. Naast de viool ligt zijn passie al spoedig op het vlak van dirigeren. Ook daarin betoont hij zich een gezonde veelvraat en laat hij zich door genoemde dirigenten graag inspireren. Daarnaast is Scheffer steeds geïnteresseerd in de feedback van instrumentalisten en vocalisten in zijn favoriete repertoire. Hij deinst er niet voor terug om opgedane kennis ook naar de praktijk te vertalen, getuige zijn recente initiatief om barok-cello te leren spelen.

Zijn studies – deels afgerond deels nog dagelijkse werkelijkheid – brengen hem automatisch tot gedegen bronnenonderzoek om musicologische en historische achtergronden van de uitvoerings- en muziekpraktijk bloot te leggen en die vervolgens tijdens uitvoeringen te toetsen.
Die uitvoeringen en concerten worden per jaar talrijker. Inmiddels stond en staat hij voor diverse ensembles en orkesten en had hij gastoptredens in Hilversum, Cantate op de Brink, en in de Westerkerk (cantatediensten).

In Amersfoort is hij artistiek leider van Capella Amersfoort en in Baarn is hij  één van de twee vaste dirigenten (naast Boudewijn Jansen) van de Bach Cantorij Baarn.